Blog

Élelmiszerek
Étrendkiegészítők
Férfi higiénia
Mosás, Takarítás
Női higiénia
Szépség és Higiénia
Zero Waste
Szűrés törlése

Előző blog cikkünkből megtudhattátok, hogy mi is az a zero waste életmód, honnan ered és mi a lényege. Mai írásunk pedig iránymutatást nyújt azok számára, akik szeretnék kipróbálni ezt a fajta életformát és egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőt építeni maguk és környezetük köré. Vágjunk is bele!

A Zero waste napjainkban igen felkapott kifejezés, amellyel szinte napi szinten találkozhatunk a szupermarketekben, a médiában és ruhaüzletekben is. Magyarul is több fordítás ismeretes, de a legtalálóbb talán a “nulla hulladék” meghatározás. Mai blog cikkünkből megtudhatjátok honnan ered a kifejezés, mi a meghatározása és lényege.

Gyakran hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a férfiak semmiképp sem szeretnének tisztálkodószereik kiválasztásával és használatával a szükségesnél több időt tölteni. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy nem szabad ilyesfajta általánosítások mentén gondolkozni, így mai cikkünket a számukra készült termékek bemutatásának szenteljük.

Az elmúlt években egyre több helyen találkozhattunk az illóolaj kifejezéssel. Valószínűleg sokunk fejében ki is alakult már egy kép azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is értünk alatta. Blogcikkünkben bemutatunk néhány területet, ahol hatékonyan alkalmazhatjuk őket.

Előző blogcikkünkben bemutattuk azokat a vitaminokat, amelyek segítségével felvértezhetjük szervezetünket a hűvös évszakokban különösen könnyen elkapható szezonális fertőzések ellen. E heti cikkünkben a testünk számára legszükségesebb ásványi anyagokkal folytatjuk.

Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, vigyünk be minél több vitamint, táplálkozzunk változatosan, halljuk ilyenkor mindenhonnan. De pontosan miért is van szükségünk ezekre az anyagokra, hogy védik az egészségünket? Blogcikkünkben bemutatjuk.

Élhetünk-e úgy, hogy mindennapjaink során nem vagyunk rászorulva arra, hogy környezetkárosító, allergizáló vegyszerek egész sorával találkozzunk? Elég csak végiggondolni, hogy egy átlagos napon hány helyen érintkezhetünk ilyen vegyszerekkel, és máris elbizonytalanodunk a választ illetően. Szerencsére azonban egyre több területen válhatók ki a szintetikus szépségápolási- és tisztítószerek természetes, vegyszermentes alternatívákkal.

Hiába nő egyre a választék a szupermarketek polcain különböző szépségápolási és higiéniás termékekből, sok gyártó sajnos a mai napig nem ismerte fel a fogyasztók egyre növekvő igényét olyan termékek iránt, amelyek nem allergizálnak és irritálják a bőrt, vagy amelyek a hagyományos termékek környezetbarát alternatívái lehetnek – pedig ez a két igény gyakran kéz a kézben jár és akár egyszerre is kielégíthető.